Coaching & Trainingen

Wat kan ik voor jou doen?  

 

1op1 coaching 

Ben je het zat dat dyslexie jou sociaal en emotioneel in de weg zit?  Soms zitten woorden je in de weg en kun je niet goed uiten hoe je je voelt. Dat vreet aan je en kan je geheel blokkeren. Je merkt dat je steeds meer gaat uitstellen, confrontaties uit de weg gaat en toch alles perfect willen doen. Dat stemmetje op je schouder gaat alleen maar harder brullen.  Op je werk of in het dagelijks leven zit je nu op een punt dat je er echt vanaf wilt. Wat bereik je met deze coaching sessies?

- Je begrijpt hoe dyslexie specifiek voor jou werkt. En effectieve strategieën om ermee om te gaan.

- Een fijn dagelijks energieverbruik zonder de stress energie.

- Ook zien waar jij goed in bent vanwege je dyslexie.

- Niet meer hoeven maskeren of aanpassen.

- Minder faalangst en perfectionisme.

Ik benader het coachen vanuit het conceptueel denken. In het 1op1 coachingstraject gaan we in hoe jouw brein werk . Dit doen we door tussen de 7 en 10 wekelijkse sessies. Bij de intake kijken we samen naar waar jouw vraag exact zit en hoeveel sessies hierbij horen. 

Aanmelden voor een coaching traject kan per telefoon of mail naar:  06-34486394 of  info@dyslexie-in-bedrijf.nl. 

Groep coaching

De eerst komende 4 daagse training is van 1 t/m 4 juli  2024. 

Voor kleine groepen van maximaal 4-5 personen een intensieve training van 4 hele werkdagen. 

Even helemaal onderdompelen in alle inzichten over dyslexie en kijken wat het met je doet. Tegelijkertijd leer je jouw unieke dyslectische vaardigheden inzien en krijg je handvatten en oefeningen om deze vaardigheden voorgoed in jouw leven toe te passen. En wat bereik je hier nu mee?

- Je begrijpt hoe dyslexie specifiek voor jou werkt. En effectieve strategieën om ermee om te gaan.

- Een fijn dagelijks energieverbruik zonder de stress energie.

- Ook zien waar jij goed in bent vanwege je dyslexie.

- Niet meer hoeven maskeren of aanpassen.

- Minder faalangst en perfectionisme.

 Inschrijven voor deze training kan per telefoon of per mail naar: 

06-34486394     info@dyslexie-in-bedrijf.nl. 

 

Trainingen / workshops / lezingen voor bedrijven en organisaties

Voor bedrijven en organisaties bied ik een scala aan mogelijkheden. Ik vind het belangrijk om goed de behoefte van een bedrijf of organisatie te inventariseren en daar een passende training op maat aan te bieden. Er zijn meerdere voordelen van deze trainingen.  De grootste reden waarom dit interessant is om aan werkgevers of organisaties aan te bieden is dat een gemengd neurodivers team 20-30% beter presteert. En het verbeteren van het welzijn van de medewerkers wat tot minder arbeidsuitval leidt.

 

  • Een 2 daagse team training. Deze is ideaal geschikt om vanuit neurodiversiteit de teams, commissies en samenwerkingsverbanden efficiënter te laten werken. (zie bijlage hier links)
  • Meekijk sessies. Even meekijken + adviesrapport bij bepaalde processen vanuit een neurodivers oogpunt. Dat kan bijvoorbeeld, bij vergaderstructuren, sollicitatieprocedures etc.etc.
  • Trainingen van 1 hele dag of een halve dag. Afgestemd op de behoefte binnen de organisatie.
  • Workshops van 2 of 4 uur. 
  • Lezingen / presentaties voor groepen met uitleg, informatie over- en hoe te herkennen van neurodiversiteit. Lezing duurt tussen een half uur en een uur.

Neurodiversiteit is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Een overkoepelende term voor diverse mensen die op een andere manier hun brein gebruiken.  Dyslecten, AD(H)D'ers, hoogbegaafden, dyscalculisten, autisten enz. Deze mensen hebben unieke kwaliteiten en talenten die in het bedrijfsleven van nu heel hard nodig zijn. (zie ook het Job report van World Economic Forum)  Bedrijven die op een juiste manier deze kwaliteiten inzetten kunnen kwantificeerbaar meer resultaat behalen.